STRUČNĚ A JASNĚ: Co dělat, když je váš dlužník v insolvenci?

Portál Češi v právu a Česká asociace věřitelů přinášejí nový videoseriál STRUČNĚ A JASNĚ. Ten bude za pomoci animace a věcného výkladu vysvětlovat právní či ekonomickou problematiku, jejíž znalost je zásadní pro běžný život každého z nás. Začínáme oblastí insolvenčního řízení.

V prvním díle seriálu jsme se s odborníky z České asociace věřitelů podívali na záležitost, v níž jde o právo i o peníze zároveň. Ve dvou minutách vysvětlíme, co dělat, pokud se ukáže, že je váš dlužník v insolvenci. ↓

Přidáváme také několik důležitých odkazů (možnost prokliku je vyznačena modrou barvou):

INSOLVENČNÍ REJSTŘÍK
Pokud chcete mít přehled, zda váš dlužník je, či není v insolvenci, proklepněte si jej v insolvenčním rejstříku. Ten provozuje Ministerstvo spravedlnosti na webu justice.cz.

PŘIHLÁŠKA POHLEDÁVKY
Standardizovaný interaktivní formulář, pomocí něhož můžete přihlásit svou pohledávku do insolvenčního řízení, najdete ke stažení taktéž na webu justice.cz. Konkrétně v řádku „Přihláška pohledávky“. K dispozici jsou také pokyny pro vyplnění a vzor.

ADOBE ACROBAT READER
Pro správně fungování interaktivní přihlášky je dobré mít nainstalovanou aplikaci Acrobat Reader. V základní verzi funguje zdarma. S případnými nesnázemi technického charakteru jsou připraveni pomoct také zaměstnanci Ministerstva spravedlnosti na e-mailové adrese: technickapodpora.isir@msp.justice.cz.


Autor: Redakce

Zdroj video: Češi v právu & Česká asociace věřitelů
Zdroj foto: DME Photography | Canva.com